Admin+sklad objekt
Mladá prešovská kancelária so sviežim koncepčným, no racionálnym prístupom k tvorbe.
architektura, architekt, interier, interierovy, moderny, dizajn, navrh, ildza, palencar, presov
1531
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1531,bridge-core-1.0.6,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Administratívny + skladový objekt

Návrh rekonštrukcie skladovej a administratívnej haly vychádza zo zadania skĺbiť 3 rôzne funkcie: administratívne priestory pre vlastnú firmu a prenajímateľné kancelárske/predajné priestory, skladové a expedičné priestory a tiež bývanie – malý byt správcu + veľkoplošný byt na poschodí, ktorý slúži zároveň ako fotoateliér.

Rôznorodosť náplne budovy sa snažíme zjednotiť veľkorysým spoločným vstupným priestorom s recepciou, ktorý plynule prechádza do showroomu/predajne a zároveň obsluhuje všetky ostatné funkcie. Jeho cieľom je okrem prehľadnej komunikácie v rámci budovy plniť aj reprezentatívnu funkciu firmy.
Po konštrukčnej stránke dochádza k radikálnej premene stavby, nakoľko z pôvodného stavu ostáva len nosný skeletový systém a minimum vnútorných priečok. Celý obvodový plášť je nahradený.

Obvodový plášť je tvorený sendvičovým izolačným panelom čiernej farby, kladeným vo vertikálnom smere v pravidelnom rytme 1m. Čistý, minimalistický vzhľad skladovej haly je na administratívnej časti doplnený o „obkladovú vrstvu“ drevených latí s medzerami. Zjednoteniu oboch hmôt dopomáha idea „stuhy“, ktorá zväzuje, resp. obieha celú stavbu a v určitých miestach, sa podľa potreby rozširuje a vytvára prístrešok/balkón..

Najvýraznejším aditívnym stavebným zásahom v exteriéri je vytvorenie balkónu/prístrešku na južnej a východnej fasáde administratívnej časti. Balkón je konštrukčne i finančne riešený nenáročne – zo štandardných nosných oceľových „I“ profilov, ktoré stavbe navyše dodávajú industriálny výraz súčasným moderným spôsobom, ktorý považujeme v tomto prípade opodstatnený.
Dôležitou súčasťou návrhu je tiež riešenie vstupného predpolia. ktoré kultivujeme tak, aby okrem reprezentatívnej funkcie slúžilo aj pre príležitostný oddych zamestnancov.

 

MIESTO
Levice – Slovensko

KLIENT
Súkromný investor

DÁTUM PROJEKTU
2019

SPOLUPRÁCA
Ing. Rastislav Ildža